Commissie Sport & Spel

Phaedra Koster

Commissie Sport & Spel

Taak

Bijna elke dag in de kindervakantieweek is er wel een activiteit georganiseerd door Sport & Spel: op het sportpark, in het bos of tijdens speur- en speltochten door de wijk. We proberen de kinderen op een fijne manier te laten genieten van elkaar met leuke en sportieve activiteiten. Vooral het verdelen van alle groepen in hapklare, beheersbare brokken en dan aansluitend toebedelen aan de juiste activiteiten is in het begin de grootste taak. Het definiëren van de sport- en spelactiviteiten en vastleggen voor groeps- en spelleiding is de volgende grote taak.

Bijeenkomsten

Zodra de kinderen zijn ingeschreven en we weten hoeveel groepen er zijn, meestal begin/medio maart, moeten we direct aan de slag. Er is dan niet veel tijd meer om alles goed afgestemd en georganiseerd te krijgen. Gemiddeld komen we vanaf die tijd eens per maand met de commissie bij elkaar. Daarnaast zijn er tussen de commissieleden onderling nog afstemmingsgesprekken. Vlak voor de start van de KVW gaat het tempo rap omhoog!

Tijdens de week

Sjouwen, regelen, uitleggen, belonen, bemiddelen en opruimen en dat de hele dag door. Die dag begint voor ons soms al om 6:30 uur om te zorgen dat spullen klaar staan en mensen en materialen te ontvangen, de bosdagen zijn hierin 'berucht'. Gelukkig kunnen we terugvallen op het materiaalteam en op de vele jeugdvrijwilligers voor deze taken!

Wat maakt de commissie zo leuk?

Ook al heeft de commissie Sport & Spel een drukke agenda, alles gebeurt met een glimlach. De hele organisatie van de kindervakantieweek is een gezellige club, waar iedereen klaarstaat voor elkaar.

HEB JE BELANGSTELLING om aan te sluiten bij deze commissie?

Laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We vertellen je graag meer over wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een leuke week voor ongeveer 1000 kinderen. En dat is dan ook de meest geweldige beloning die je kunt krijgen: zo'n 1000 kinderen die samen een leuke week hebben en vooral genieten!!!!